Ancsa csokitortája egy klasszikus. Kb minden eddigi közös összejövetelünk fénypontja volt. Éppen ezért ő lelkesen süti minden alkalomra, mi többiek pedig semmi perc alatt elpusztítjuk. Ez volt a múlt heti gardrób vásárunk sztárja is, most persze a kedvemért mindenmentes változatban.
Tavasszal rendeztünk először gardrób vásárt, hogy megváljunk azoktól a ruhadaraboktól, amiket már nem hordunk, de mivel gyakorlatilag hibátlan állapotúak, másnak még okozhatnak örömöt. Tök jó kis esemény ez, meghirdetjük az időpontot, összegyűlünk valakinél, és jönnek a csajok vásárolni. Annak persze, aki egy hétvégén át egy lakásban dekkol, és várja, hogy elvigyék valamelyik kis felsőjét vagy nadrágját (hogy aztán újabb ruhadarabokat vásárolhasson helyettük) nem akkora élmény, mint annak, aki szuperolcsón jut hozzá menő márkás cuccokhoz. Ezért készülünk mással is: sütivel, szörppel, mindenféle finomsággal, hogy legyen mivel megkínálni a vásárlóinkat, és hogy legyen mit nassolnunk. A múlt heti, már hagyományosnak tekinthető második vásárunkon pedig sütéssel szórakoztattuk magunkat. Ekkor készült el ez a csodás csokitorta.
Hozzávalók:
- 10 dkg makadámdióliszt (Ancsa mandulalisztből csinálta, mindkettővel fincsi)
- 20 dkg növényi vaj vagy kókuszzsír (megolvasztva)
- 20 dkg cukor/ennek megfelelő édesítőszer
- 3 banán
- kakaópor, az a keserű fajta, a cicás
Elkészítés:
1. Egy tálban a banánokat villával pépesítem.
2. Hozzáadom a lisztet és a cukrot, jól elkeverem.
3. Egy másik tálban a kakaót és a vajat/kókuszzsírt összekeverem. Annyi kakaót teszek a vajhoz, amennyit felvesz. Legyen jó sűrű, de még jó folyós.
4. Összekeverem a két tál tartalmát.
5. Kikent formába öntöm. Ez nálam egy sima piteforma volt.
6. 200 fokon kb 25 perc alatt megsütöm. Akkor jó, ha a közepe még kicsit folyós, olyasmi, mint a brownie. Épp ezért még melegen neki kell esni :)