mindenmentes gasztroélmények

kölesgolyó

Tápióka puding, a diétázók megmentője

2014. szeptember 19. - kölesgolyó

A tápiókát Afrikában tényleg az éhezők megmentőjének tartják, de persze jól jön a durva mindenmentes diétát követőknek is. Szerintem ez a legcukibb mindenmentes alapanyag! Olyan, mintha egy hatalmas hungarocell táblát morzsoltak volna kis golyókra, tényleg tök vicces.

Na nem mintha persze a mindenmentes ételeknél számítana a külalak, mert hát örülünk, hogy van mit enni. De azért lássuk be, kevés gusztusos mindenmentes fotót látni az interneten. Biztos ezért is van ez a mániám, hogy amikor elkészül valami, konkrétan berendezek egy kis teret, amiben majd lefotózom, s mindezt Andris érthetetlen nyugalommal tűri.

De inkább vissza a tápiókára. Szóval a tápióka egyfajta keményítő is, ezért alkalmas nagyon puding készítésére. Attól tartottam, és mint utóbb kiderült, joggal, hogy önmagában bizony túl sok íze nem lesz, ezért kihasználva, hogy Anyukám gondolt a gyümölcsfelhozatalban téren ínségesebb időkre, elővettem egy kis csomag fagyasztott epret, és karamellizált eper öntetet készítettem hozzá. Így pompás lett.

photo v1.JPG

 

Hozzávalók a pudinghoz:

  • 20 dkg tápióka
  • 6 dl növényi tej (nekem szója volt)
  • 2-3 ek. méz

Hozzávalók az öntethez:

  • pár szem eper, nekem úgy 15 lehetett
  • 3 ek. cukor (igen, az, sajna nem tudom, mondjuk a xilit hogy karamellizálódik, de ígérem letesztelem)

 

1.  A tejet a mézzel felforralom.

2. Hozzáadom a tápiókát és addig főzöm, amíg teljesen átlátszók és puhák nem lesznek a kis golyók. A golyók amúgy jól magukba szívják a tejet, szóval ha még nem elég puha a gyöngy, adok hozzá egy kis tejet, amíg jó nem lesz.

3. Az öntethez egy kicsi serpenyőben közepes fokozaton megolvasztom a cukrot, majd hozzáadom az epret. Kevergetem, amíg az eper levet ereszt és kicsit összeesik.

4. A pudingot kis tálkába teszem, és ráöntöm az öntetet. Melegen és másnap hidegen is szuperfinom!

photo v2.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://kolesgolyo.blog.hu/api/trackback/id/tr666711249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása