mindenmentes gasztroélmények

kölesgolyó

Liszt-, tojás- és tejmentes palacsinta

2015. február 27. - kölesgolyó

Megszámolni sem tudom, hány mindenmentes palacsinta receptet próbáltam ki. Egyik se működött. Leragadt, nem sült meg, elszakadt, sőt, eltört, de ami a legrosszabb: egyik sem volt igazán finom – és ezt most nem arra értem, hogy a mindenmentes ételek sosem lesznek pont olyanok, mint a hagyományosak... Amikor én már feladtam, akkor Andris kezdett próbálkozni, kutatott receptek után, variált, és ő is készítette az első ehető, sőt már-már finom palacsintát. Azt a receptet azóta együtt csiszolgattuk, és mindketten imádjuk, minden nap tudnánk enni... :)

Tehát íme az a recept, amiben nincs tojás, nincs liszt, nincs tej, nincs tojáspótló (amiben ugye van kukoricakeményítő), viszont palacsinta és finom. Remélem, Ti is szeretni fogjátok!

A recept, amiből kiindultunk, itt található.

 elso.png

Hozzávalók (ebből kb. 10 kicsi palacsinta lesz)

  • 150 gr kölesliszt
  • 3 ek. tápiókakeményítő, amit egy kevés langyos vízben oldunk fel
  • 1 ek. olaj
  • 1,5 dl tej (szója vagy valamilyen magtej)
  • 1,5 dl szénsavas víz
  • 1 ek méz (az eredeti receptben xilit van, de nekem mézzel is működött, és szerintem finomabb)
  • 2 tk fahéj (az ilyen összetevőkből készülő palacsintáknak fura mellékízük lesz, a fahéj azért kell bele, hogy azt elvegye)

Elkészítés:

1. A tápiókakeményítőt feloldjuk egy kevés langyos vízben.

2. Hozzáadom a lisztet.

3. Hozzáadom a folyékony dolgokat, az olajat, a tejet a vizet.

4. Hozzákeverem a mézet és a fahéjat.

5. Kicsi serpenyőben sütöm ki, amit minden palacsinta előtt kikenek olajjal. Közepes fokozaton sütöm, nagyon lassan, csak így tudom átfordítani, így viszont még dobálva is megy :)

madosik.png

harmadik.png

negyedik.png

A bejegyzés trackback címe:

https://kolesgolyo.blog.hu/api/trackback/id/tr507224565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása