Tíz perces, mert tíz perc elkészíteni, és nagyjából ennyi idő alatt el is fogy.
A munkahelyemen a büfé egyik slágerterméke a kókuszgolyó. Éppen ezért nincs olyan nap, hogy ne lássam, ahogy valamelyik kollégám lelkesen, jóízűen majszolgat egyet. És éppen ezért kellett elkészítenem az én változatomat, ami egyrészt mindenmentes, másrészt meggymentes is – mert ez az egyetlen része a kókuszgolyónak, amit annyira nem szeretek.
Hozzávalók:
- 10 dkg kókuszliszt
- 10 dkg mandulaliszt
- 5 dkg növényi vaj (picit megolvasztva)
- 2 dl növényi tejszín
- 1 ek. lekvár – meggy, eper, barack, bármi, amit szeretünk
- kakaópor – amennyi csak belefér
- cukor ízlés szerint
- kókuszreszelék
1. Először összekeverem a száraz alapanyagokat.
2. Hozzáadom a vajat és a tejszínt. Addig keverem, amíg olyan állagú nem lesz, hogy kis golyókat tudjak belőle formázni. Beteszem a hűtőbe pár percre.
3. A kókuszreszeléket egy serpenyőben pár percig pirítom, de leveszem, mielőtt bebarnulna.
4. Cuki kis golyókat formázok a masszából, és megforgatom a kókuszban. Eközben Andris minőségellenőriz, hogy egyforma méretűek lesznek-e. (Nyilván nem :))