mindenmentes gasztroélmények

kölesgolyó

Mindenmentes péksüti, ami pogácsának indult, de minizsemle lett

2014. szeptember 07. - kölesgolyó

Azt hiszem, az a diétázás egyik legnehezebb része, hogy sokkal nehezebb nassolni, mint korábban. Eddig "csak" a lelkiismeretemmel kellett megküzdenem, ha megkívántam valamit, egy kis ropit, csokit. Most pedig, hogy nagyon igyekszem betartani a játékszabályokat, borzasztó nehéz bűnözni. Már pedig a sorozatnézéshez (és az olvasáshoz, a netezgetéshez, borozgatáshoz... egyszóval mindenhez) nassolni KELL.

Szóval elhatároztam, hogy kitalálok valami sós nasit. Ez a recept pogácsának indult, és a diétás kategóriában talán annak is néz ki, az íze viszont sokkal inkább emlékeztet a rozsos, vagy teljes kiőrlésű, vagy magos zsemlék, kiflik ízére. Így lett a pogácsából zsemle. De igyekszem a pogira is kitalálni valamit.


IMG_1624.JPG 

Hozzávalók:

  • 10 dkg lenmagliszt (én a lenmagot daráltam le)
  • 30 dkg kölesliszt
  • 2 db közepes méretű burgonya
  • 1 dl tej (inkább semleges ízű, szója vagy mandula)
  • 15 dkg növényi vaj
  • 1 dl növényi tejszín
  • 2 tk. só
  • szerecsendió
  • fél csomag szalakáli
  • szezámmag a tetejére

 

1. A krumplikat pici vízben felteszem főni. Ha megpuhult, botmixerrel pépesítem.

2. Összekeverem a száraz hozzávalókat.

3. Hozzáadom a folyékony dolgokat, plusz a pépes krumplit.

4. Addig gyúrom, míg úgy összeáll, hogy formázni tudjam.

5. Kis golyókat gyártok belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és megszórom szezámmaggal.

6. 200 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütöm.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kolesgolyo.blog.hu/api/trackback/id/tr886632125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása