Az az eddigi tapasztalatom, hogy sokkal könnyebb süteményeket készíteni mindenmentes alapanyagokból, mint sós ételeket. A mandulaliszt például olyan finom, hogy magában megenném :) Valahogy a sós kísérleteim sorra kudarcba fulladtak. Mellékíze volt a pizzának, nem sült át a pite... Viszont néhány hete találtam egy receptet, ami nagyon egyszerű, ezért elhatároztam, hogy kipróbálom, és ha nem sikerül, legalább nem került nagy erőfeszítésembe. Azonban ez most úgy tűnik, sikerült!
Tipp: az eredeti receptben 10 dkg olajbogyó volt, de én nem szeretem, ezért bacont és hagymát tettem bele helyette.
Tehát a hozzávalók:
- 30 dkg csicseriborsóliszt
- 9 dl víz
- egy csomag kockázott bacon
- 4-5 szál újhagyma
- só, bors, szerecsendió
- olivaolaj a piteforma kikenéséhez
Elkészítés – figyelem, egyszerű ugyan, de nem túl gyors :)
1. A csicseriborsólisztet összekeverem a vízzel, és állni hagyom kb. 4 órára. A recept szerint ha ezalatt habos lesz a teteje, le kell szedni.
2. Ha ez az idő letelt, hozzáadom az apróra kockázott bacont és a felvágott hagymát, és fűszerezem.
3. Az egészet a kikent piteformába öntöm. Igen, tudom, olyan mint egy híg leves, de csodák csodájára megsül!
4. A sütőt a legmagasabb fokozatra állítom, előmelegítem. Először 25 percig sütöm így, majd átállítom grill funkcióra, és további 15-20 percre bent hagyom. Lehet, hogy a közepét kicsit lágynak érzitek majd, de ahogy hűl, megszilárdul. Remélem, nektek is ízlik majd!