mindenmentes gasztroélmények

kölesgolyó

Tej- és tojásmentes rakott krumpli - és így is finom!

2014. november 23. - kölesgolyó
Az egyik kedvenc ételem. Eleve imádom a krumplit, de Anyukám a rakott krumplit a tökélyre fejlesztette. Az övében van jó sok füstölt sonka, a tetején úgy három centi vastagon a sajt, hmmm, szóval isteni. De nyilván nekem ma már tiltott. Szóval milyen comfort foodot tesz a világ legjobb vőlegénye a csaj elé, amikor az lebetegedik? A mindenmentesített rakott krumplit. És képzeljétek, még egyszerűbb is elkészíteni!
IMG_2726.jpg
Hozzávalók:
  • kb 1,5 kg krumpli
  • 1 szál száraz kolbász felkarikázva (ha nincs itthon háztáji, mi gyulait szoktunk venni, az többnyire jó)
  • 1 vöröshagyma, felkarikázva
  • 10 dkg füstölt sonka, kisebb darabokra vágva
  • 5 szelet bacon, felvagdosva kisebb darabokra
  • 2 dl mandulatejszín
  • margarin az edény kikenéséhez
Elkészítés a szokásos módon:
1. A krumplit sós vízben megfőzzük. Egyszerűbb előtt megpucolni, s ha megfőtt, csak karikázni kell. Érdemes egyforma méretűeket választani, hogy egyszerre legyen kész.
2. A margarinnal kikent tálba szépen sorban pakoljuk a hozzávalókat: először a krumplit, majd arra minden mást, kolbászt, sonkát, bacont, hagymát. Ha mindenből tettünk, akkor meglocsoljuk a tejszínnel egy kicsit. A tejszín jó szaftossá, krémessé teszi, mint az eredeti receptben a tejföl. (A fűszeresebb ízeket kedvelők tehetnek a tejszínhez egy kis fokhagymát is, de nekem nélküle is nagyon jó íze lett.) És jöhet a következő réteg krumpli, majd rá újra a többiek. Így ismételgetjük, míg el nem fogy minden.
3. Tulajdonképp mindegy, mi marad a tetején. Sajnos ugye nincs sajt, ami szépen rábarnuljon, de ha hagytok egy kis sonkát, bacont a tetejére, az szépen megpirul, és isteni ropogós lesz. Húsz perc alatt 180 fokon el is készül.
Ha tetszett a recept, kövess a facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://kolesgolyo.blog.hu/api/trackback/id/tr146927427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása