Az a helyzet, hogy nem eszem meg olyan húst, ami egy kicsit is zsíros. Sőt, zsírban/olajban nem is sütök húst. A kedvencem a sütőzacskó, mert zsiradék nélkül készül benne minden. A sovány húsokkal viszont az a baj, hogy nagyon kívánnak valami szószt maguk mellé. Így esett, hogy legutóbb a karaj mellé egy kis maradék sütőtökből pürét készítettem. Szupergyors és nagyon feldobta a husit. Mondanom sem kell, hogy ez is mindenmentes...
Hozzávalók:
- egy sütőtök nyaka
- kb. 2 dl víz
- só, bors szerecsendió
- 2 ek. mandulatejszín (elhagyható)
Elkészítés:
1. A sütőtököt megpucolom, és kicsi kockákra vágom.
2. A vízzel felteszem főni, megvárom míg szinte szétfő.
3. Ha ez megvan, botmixerrel pépesítem.
4. Fűszerezem, és kicsit összeforralom. Jó sok szerencsendió elveszi a tök édeskés ízét, és nagyon érdekessé teszi. Ha használok tejszínt, azt is hozzáadom, s jól elkeverem.