mindenmentes gasztroélmények

Lisztmentes vaníliás sablé diamant

2015. február 21. - kölesgolyó

Ehhez a recepthez nem sokat kell hozzáfűznöm: a sablé diamant szerintem a kekszek keksze. Omlós, édes, tökéletes tea, kávé vagy kakaó mellé, szóval mindenhez. Szerencsére pont olyan egyszerűen elkészíthető, mint amilyen flancos a neve. Íme.

img_3026igen.jpg

Hozzávalók:

  • 32 dkg mandula- vagy makadámdióliszt
  • 20 dkg növényi vaj
  • 10 dkg porcukor
  • egy csipet só
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje, vagy vaníliaaroma
  • nádcukor a dekorhoz

Elkészítés:

0. Kiveszem a vajat a hűtőből, hagyom, hogy kicsit felmelegedjen.

1. Ha már elég lágy, a porcukorral, a csipet sóval és a vaníliával habosra keverem. Én ehhez robotgépet szoktam használni, mert azzal gyorsabb.

2. Hozzáadom a maglisztet. Morzsaszerű lesz, ahogy összekeverem.

3. Kézzel gyúrom tovább amíg össze nem áll egy kis cipóvá.

4. Három egyforma részre osztom a cipót. 

5. Egyenként kis rudakat sodrok belőlük, s ezeket nádcukorba forgatom.

6. Felkarikázom és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.

7. 200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütöm. Szép aranybarna lesz. :)

img_3019_igen.jpg

 

img_3023_igen.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://kolesgolyo.blog.hu/api/trackback/id/tr307193505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.