mindenmentes gasztroélmények

Sütőtök püré

2014. október 20. - kölesgolyó

Az a helyzet, hogy nem eszem meg olyan húst, ami egy kicsit is zsíros. Sőt, zsírban/olajban nem is sütök húst. A kedvencem a sütőzacskó, mert zsiradék nélkül készül benne minden. A sovány húsokkal viszont az a baj, hogy nagyon kívánnak valami szószt maguk mellé. Így esett, hogy legutóbb a karaj mellé egy kis maradék sütőtökből pürét készítettem. Szupergyors és nagyon feldobta a husit. Mondanom sem kell, hogy ez is mindenmentes...

IMG_2486.JPG

 Hozzávalók:

  • egy sütőtök nyaka
  • kb. 2 dl víz
  • só, bors szerecsendió
  • 2 ek. mandulatejszín (elhagyható)

Elkészítés:

1. A sütőtököt megpucolom, és kicsi kockákra vágom.

2. A vízzel felteszem főni, megvárom míg szinte szétfő.

3. Ha ez megvan, botmixerrel pépesítem.

4. Fűszerezem, és kicsit összeforralom. Jó sok szerencsendió elveszi a tök édeskés ízét, és nagyon érdekessé teszi. Ha használok tejszínt, azt is hozzáadom, s jól elkeverem.

IMG_2487.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kolesgolyo.blog.hu/api/trackback/id/tr706796513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.