mindenmentes gasztroélmények

Liszt-, tej- és tojásmentes pite, ami SÓS!

2014. október 08. - kölesgolyó

Az az eddigi tapasztalatom, hogy sokkal könnyebb süteményeket készíteni mindenmentes alapanyagokból, mint sós ételeket. A mandulaliszt például olyan finom, hogy magában megenném :) Valahogy a sós kísérleteim sorra kudarcba fulladtak. Mellékíze volt a pizzának, nem sült át a pite... Viszont néhány hete találtam egy receptet, ami nagyon egyszerű, ezért elhatároztam, hogy kipróbálom, és ha nem sikerül, legalább nem került nagy erőfeszítésembe. Azonban ez most úgy tűnik, sikerült!

photo2.JPG

Tipp: az eredeti receptben 10 dkg olajbogyó volt, de én nem szeretem, ezért bacont és hagymát tettem bele helyette.

Tehát a hozzávalók:

  • 30 dkg csicseriborsóliszt
  • 9 dl víz
  • egy csomag kockázott bacon
  • 4-5 szál újhagyma
  • só, bors, szerecsendió
  • olivaolaj a piteforma kikenéséhez

Elkészítés – figyelem, egyszerű ugyan, de nem túl gyors :)

1. A csicseriborsólisztet összekeverem a vízzel, és állni hagyom kb. 4 órára. A recept szerint ha ezalatt habos lesz a teteje, le kell szedni.

2. Ha ez az idő letelt, hozzáadom az apróra kockázott bacont és a felvágott hagymát, és fűszerezem.

3. Az egészet a kikent piteformába öntöm. Igen, tudom, olyan mint egy híg leves, de csodák csodájára megsül!

4. A sütőt a legmagasabb fokozatra állítom, előmelegítem. Először 25 percig sütöm így, majd átállítom grill funkcióra, és további 15-20 percre bent hagyom. Lehet, hogy a közepét kicsit lágynak érzitek majd, de ahogy hűl, megszilárdul. Remélem, nektek is ízlik majd!

A bejegyzés trackback címe:

https://kolesgolyo.blog.hu/api/trackback/id/tr856771807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.