mindenmentes gasztroélmények

Sörben sült oldalas

2014. szeptember 07. - kölesgolyó

Az a helyzet, hogy sosem voltam nagy húsevő. Nem vagyok vega, sőt tök szeretem a húst, de ha például nem ennék egy hétig, nem hiányozna. (Azt hiszem amúgy, hogy ez a diétám egyik legnagyobb kihívása: jóllakni úgy, hogy nem húst eszem.:)) Velem ellentétben Andris persze húst enne hússal. Nem meglepő tehát, hogy ha a kedvében akarok járni, akkor biztosan hús lesz vacsira, az oldalassal pedig nála tuti nyerő vagyok. Amikor a minap kicsit lebetegedett, és smsben értésemre adta a menüvel kapcsolatos kívánságait, arra gondoltam, hogy most kipróbálok valami újat. Persze a sörrel amúgy nem nagyon tudnék itthon mellé fogni, de a diétám kedvéért úgy döntöttem, hogy most ciderrel helyettesítettem. 

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés oldalas
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 közepes fej fokhagyma
  • 1 üveg apple cider (nálam 0,33-as üveg volt)
  • só, bors

 

1. A húst sózom, borsozom, és egy nagy, valamilyen zsiradékkal kikent tűzálló tálba teszem. (Érdemes kicsit jobban sózni, mert a cider édes.)

2. A vöröshagymát néhány nagyobb darabra vágom, és a húsok közé teszem.

3. A fokhagymagerezdeket is beledobálom.

4. Ráöntöm az apple cidert, persze azért beleiszom. :)

5. Alufóliával lefedem a tálat, és 180 fokos sütőbe teszem.

6. Két óra után leveszem a fóliát, meglocsolgatom a saját levével, majd addig sütöm, míg szépen meg nem pirul.

7. Naná, hogy sörrel fogyasztjuk! :)

 

IMG_1907.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://kolesgolyo.blog.hu/api/trackback/id/tr246673315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.