Ehhez a recepthez nem sokat kell hozzáfűznöm: a sablé diamant szerintem a kekszek keksze. Omlós, édes, tökéletes tea, kávé vagy kakaó mellé, szóval mindenhez. Szerencsére pont olyan egyszerűen elkészíthető, mint amilyen flancos a neve. Íme.
Hozzávalók:
- 32 dkg mandula- vagy makadámdióliszt
- 20 dkg növényi vaj
- 10 dkg porcukor
- egy csipet só
- 1 vaníliarúd kikapart belseje, vagy vaníliaaroma
- nádcukor a dekorhoz
Elkészítés:
0. Kiveszem a vajat a hűtőből, hagyom, hogy kicsit felmelegedjen.
1. Ha már elég lágy, a porcukorral, a csipet sóval és a vaníliával habosra keverem. Én ehhez robotgépet szoktam használni, mert azzal gyorsabb.
2. Hozzáadom a maglisztet. Morzsaszerű lesz, ahogy összekeverem.
3. Kézzel gyúrom tovább amíg össze nem áll egy kis cipóvá.
4. Három egyforma részre osztom a cipót.
5. Egyenként kis rudakat sodrok belőlük, s ezeket nádcukorba forgatom.
6. Felkarikázom és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.
7. 200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütöm. Szép aranybarna lesz. :)